Årskrönika A-Ö anno 2008
 

Att denna årskrönika är efterlängtad råder det inga tvivel om. Mailen har strömmat in, telefonsamtalen har varit många, sms:en har plingat in, allt med uppmaningen: Snälla killar, bjud oss på underbar läsning! Och nu har vi ödmjuka grabbar lyssnat till alla våra fans. Här kommer lite läsning!

Baby-Boom var ordet på mångas läppar i Önneköp detta år. Det inleddes i oktober 2007 med Jörgen, sedan följde Ceder, Ivan, Sjögren, Edvinsson och Jonas på i det berömda pappa-tåget. Framtiden lär vara tryggad för ungdomslagen i Önneköp. Askeröds IF hoppas på något liknande då "Coachs" alla barnbarnsbarnsbarn en vacker dag kommer ut och förgyller 73-åringens dagar.

Cay-Anders Jönsson (Onslundas bidrag till elitfotbollen) gjorde som vanligt en strålande säsong både på planen och i omklädningsrummet och vi hoppas att vi får se honom i våra målvaktskläder även 2009. Detta trots att han efter B-lagsmatchen borta mot Näsby (förlust 3-9) tog på sig sex av de nio målen… och då är det absolut ingen överdrift.

Domarna – för f-n Skåneboll, ni kan inte skicka ut vilka jäkla tomtar som helst i svarta dräkter till fotbollsplaner runtom i länet. Ibland undrar man varför domarna är där, de verkar inte ha roligt, de kan inte reglerna och de är lika löpvilliga som Cyndee Peters och Anna Book.

Ett Grattis unnar vi mer än gärna vår förre tränare Roland Nilsson som rodde hem seriesegern i division 6 mellersta med Askeröds IF.

Fjabbe kanske närmar sig en comeback vilket vore synnerligen trevligt. Önneköps ungdomslag är dock lite oroliga för sina sommarläger. Skulle "Fjabbe" finnas på plan och inte bland publiken är dessa läger i farozonen då de bland annat finansieras av kioskens godis- och läskförsäljning.

GOF besegrade vi i årets första träningsmatch med 5-2. Efter matchen klagades det från GOF-håll på att de hade tusentals skador m.m. och att det minsann kom att bli helt andra resultat i serien. Helt rätt, de började med att förlora hemma mot oss med 0-5 för att sedan ännu en gång förlora med 2-5. GOF, lär av undertecknande – Ödmjukhet varar längst!

Hur Kenneth Kronbäcks självmål mot Stehag gick till skall vi nu berätta. Helt ostörd, ca 1 meter från mållinjen med ryggen mot planen skulle Kenneth skicka bollen utanför stolpen till en hörna. Kenneth missade 80 meter fotbollsplan och drog bollen rakt upp i Daniels nättak. Förlåt Kennet, men vi var tvungna att nämna detta…

I två kommunderbyn mot Önneköps IF lyckades Hörby FF sno åt sig en poäng av sex möjliga. Grattis lillebror!

Jonny Isaksson svarade för årets märkligaste säsong då den innefattade 1 träning och 1 träningsläger. Alla andra gånger vi tränade eller hade matcher så jobbade Jonny. Men år 2009 hoppas vi att Jonny ”Målsprutan” Isaksson svarar för en strålande säsong i ÖIF.

Knak lät det i Sankt Olof då Alfred Tullgrens ben bröts. Trist, trist, trist, då Affe var i toppform spelmässigt då detta hände. Men 2009 lär skorna sitta på hans fötter igen och vi hoppas att det är den röda ÖIF-tröjan han kommer att bära.

Lade skorna på hyllan efter säsongen gjorde ”Kogaren”, men vi ska göra allt vi kan för att plocka ner dem igen. Bara så du vet Magnus… du kan aldrig sova tryggt om nätterna fr.o.m. dagens datum till dess att du återigen spelar fotboll med Önneköps IF.

Malmros, Glenn skall år 2009 tillsammans med de Richelieu, Hannes göra lumpen. Visst känns det tryggt att dessa män skall försvara Sverige när ryssarna kommer. Ha ha ha ha ha… Jag hade känt mig tryggare om Lottakåren hade fått uppgiften att försvara oss. Men känner jag dessa killar rätt, så dröjer det inte många veckor förrän de omplaceras och står och viker kalsonger på ett av militärens tvätterier istället.

Ny tränare till år 2009 kontrakterades under år 2008, Välkommen och Lycka Till Magnus Alvén!

Osvald – Daniel Persson – har nu enligt egen utsago även drabbats av konstgräsallergi vilket omöjliggör spel på den nya planen som numera finns i Hörby. Sedan tidigare har ju Osvald haft bekymmer med grusallergi på vintrarna och gräsallergi på somrarna. Trist att ännu en gång behöva meddela att han inte kommer till spel nästa år heller. Senast han sågs i ett par fotbollsskor var år 1998, samma år som Olof Johansson avgick som Centerns partiledare… och det var ju ett tag sedan.

Prestigefyllda priser finns det många av, men inget är finare i fotbollsvärlden än Bolligepriset i Önneköp. Årets vinnare blev i A-laget Håkan ”Dansbandskungen” Andersson som i år slapp missa någon match eftersom det inte blev någon krock med Ekebofestivalen. I B-laget hette vinnaren Kristoffer ”Sova-i-bilen” Persson.

Q-l och imponerande är Joachim Mårtenssons 900 matcher i Önneköps IF. Nu närmar han sig 1000 matcher med stora steg!

Rosor i stora lass till vår avgående tränare Kenneth Kronbäck som under sin tid som tränare i ÖIF inte missade en enda träning, ingen A-lagsmatch och ingen B-lagsmatch. Starkt!! Som tur är fortsätter han som spelare kommande år, det glädjer oss alla.

Skytteligorna detta år vanns av Stoffe i A-laget på 7 mål och i B-laget av Conny på 11 mål. Mest imponerande är Stoffes insats, han kom in i laget efter sommaruppehållet och bidrog starkt till det räddade kontraktet.

Träningslägret kommer troligen att bli billigare för samtliga nästa år då Alfred Tullgren inte behöver inkvarteras bland oss övriga, eftersom han hittar egna övernattningsställen…

Under år 2008 hördes det inte många ord från Peter Edvinssons läppar om Malmö Redhawks, men se positivt på det hela Peter. Om något år kan du åka till Höör och se dem möta Frosta Hockey, nära och bra!

Visst är det märkligt att många lag, som skryter om stora trupper till höger och vänster, kommer med mer eller mindre rena A-lag då det är dags för B-lagsmatcher. De flesta lag vi mötte hade merparten A-lagsspelare i dessa matcher. Nu hörde man dessutom att Klasaröds FF fått 14 nya spelare. Det måste innebära att de har 84 st nu som aldrig kommer att få spela någon match eftersom det i princip är samma 16 spelare som spelar i A- och B-lag.

W
aterloo vann ABBA med år 1974. Detta år fyllde Tonny Nyman 2 år och är det någon som vill ha bilder på Tonny från denna tid så ordnar vi gärna detta. Till saken hör att undertecknande satt en hel eftermiddag och försökte komma på något ”skit” om Tonny under 2008 utan att lyckas. Vilken jäkla svärmorsdröm han verkar vara, så detta med fotona var det jäkligaste vi kunde komma på.

X
spelade A-laget 6 gånger och B-laget 3 gånger. Samtliga nio oavgjorda matcher spelades innan juli månads utgång. Här har idrottspsykologerna något att bita i…

Y
ngsta spelarna i B-laget i år var Jens Strand (93), Eric Mace (93) och Markus Olsson (94), (1994 var för övrigt det år då Jocke Mårtensson fyllde 24 år) och alla skötte sig kanonbra! Det skall bli spännande att följa dessa killar och några till år 2009.

Zzzzz....Skånska Dagbladets lokalsport är fortfarande usel. Sveriges största sporter är inte bowling, boule och lerduveskytte, kan de inte fatta det snart? Visst var den något bättre detta år, men fortfarande långt ifrån de andra regionerna.

Årets inhopp svarade Andreas Ceder för då vi mötte GOF borta. Det stod 0-0 i paus då han byttes in. Tjugo minuter senare gjorde han sitt tredje mål för kvällen, det mål innebar 4-0. Matchen slutade sedan 5-0. Önneköps egen lille Solskjaer!

Är det ingen i Hörby FF som kan läsa, skriva och hantera en dator? Önneköps IF var givetvis först och att vi är bäst på hemsidefronten råder det inga tvivel om. Nu har även Askeröd och Svensköp fått igång sina sidor på ett väl fungerande sätt. Men icke storklubben HFF, lite pinsamt. Kolla med Komvux, vi tror att man både kan läsa Svenska A och få ett s.k. Datakörkort via dem. Man måste ju börja någonstans…

Önneköps IF, världens bästa förening, önskar er alla ett härligt 2009!

 
(Jörgen Thulin och Daniel Nilsson, 22 december 2008)
 
<<Tillbaka till Herrar 2008
<<Tillbaka till Tidigare Säsonger 2008  
 

___________________________________________

Om du kommit till denna sida via en sökmotor klicka här